Frp krev at Stortinget voterer over Hagens nobelkandidatur 

Framstegspartiet bad torsdag om at Stortinget må kunne stemme over Carl I. Hagen som representanten frå partiet i Nobelkomiteen under avstemminga fredag. 

– Vi ønsker å få votert over vår kandidat, som er Carl I. Hagen i Stortinget. Vi legger til grunn den praksisen over fleire år i Stortinget med å kunne stemme for det vi er for og imot det vi er imot og vil derfor syne til Stortingets forretningsorden paragraf 59, heiter det i merknaden som partiet torsdag føremiddag sende til Storingets valkomité.

I den gjeldande paragrafen heiter det: Ligg det fleire forslag føre i ei sak, skal presidenten sette kvart av dei under avstemming i logisk rekkefølgje. Voteringsordninga må vere oppgitt og godtatt på førehand.

(©NPK)

Meir å lese på Sunnmøringen:
Siste nyheter

Arbeidsgjevarar skyr folk med arbeidstrening via Nav

Arbeidsgjevarar vil heller tilsetja folk som har gått arbeidsledige, enn folk som har hatt arbeidstrening via Nav, viser ein forskingsrapport frå Nova.

16 OECD-land brukar meir enn Noreg på offentleg velferd

Noreg toppar ikkje lista over kor stor del av BNP ulike land brukar på offentleg velferd. 16 OECD-land er før oss, ifølgje den danske fagforeininga 3F.

VG: Regjeringsforhandlingane startar 2. januar 

Forhandlingane om regjeringssamarbeid startar 2. januar, og fredag 19. januar er ein sannsynleg dato for at den nye regjeringa er klar, skriv VG.

Rentepanel: – Rentefesten vil vara lenge

Professor Ragnar Torvik meiner fallande bustadprisar og rekordhøg gjeldsbelasting hindrar Noregs Bank i å auka renta raskt eller mykje.

Tek i bruk anlegg for 4,9 mill kroner

Klar for ny sesong i Hyttehola

Hyttehola er eit fleirbruksanlegg til 4,9 millionar der idrettslaget og skyttarlaget i Sunnylven står skulder ved skulder.

Politiet i Møre og Romsdal

Brann og politi i same sentral

Tricia Boutté-Langlo:

Heidra svigerfaren med bursdagssong

Den amerikanske songarinna inviterte til julekonsert saman med Ytre Suløen i Stranda kyrkje søndag.