Klubbane brukte 37,1 milliardar kroner i siste overgangsvindauga

Fotballklubbane hadde teke på seg spanderbuksene i overgangsvindauga for sommaren. Det blei omsett for rekordhøge 37,1 milliardar kroner, ifølgje Fifa.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har brukt overgangsmarknadsverktøyet TMS og rekna ut kor mykje pengar som har blitt brukt på spelarkjøp frå 1. juni til 1. september i år.

Den totale summen blei 4,71 milliardar dollar, noko som svarar til 37,1 milliardar kroner etter noverande kurs.

Det er nesten like mykje som i heile 2016, der det blei brukt 4,79 milliardar dollar til saman på dei to overgangsperiodane.

Klubbane i dei fem største ligaene (England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland) stod for 77,9 prosent av overgangssummane som blei betalt i sommar. Engelske klubbar brukte meir enn dobbelt så mykje som nokon av klubbane til andre land.

Det er likevel overgangen til brasilianske Neymar frå Barcelona til Paris Saint-Germain som slo alle tidlegare rekordar. PSG utnytta frikjøpsklausulen hans og kjøpte Neymar for svimlande 2,2 milliardar kroner.

Dette bidrog til at utlegg for dei franske klubbane til spelarkjøp auka med 250 prosent frå det førre sommarvindauga.

PSG sikra seg også Kylian Mbappé frå Monaco for 1,5 milliardar, men den overgangen er gjort som eit førebels lån for å unngå å bryta det etiske regelverket til Uefa mot økonomisk doping.

(©NPK)

Meir å lese på Sunnmøringen:
Siste nyheter

Tidlegare OL-meister Alptekin utestengt på livstid

Friidrettsforbundet i Tyrkia har utestengt tidlegare OL-meister Asli Cakir Alptekin på livstid etter det tredje brotet på antidopingreglane.

Kristiansen skuffa over resultatet

Dei norske U23-syklistane var med å prege VM på heimebane. Dei var ute etter gullet, men enda opp med granbar med Anders Skaarseth som beste på 10.-plass

Cosnefroy ordna fransk siger i U23-fellesstarten

Benoît Cosnefroy frå Frankrike blei U23-verdsmeister i fellesstart under sykkel-VM i Bergen. Han slo tyske Lennard Kämna i spurten.

Skadd Neymar mistar kamp

Neymar trøblar med den høgre foten sin og spelar ikkje Paris Saint-Germains seriekamp mot Montpellier i den franske serien laurdag.

Kristoff reknar med deltaking i nytt norsk ritt

Alexander Kristoff forventar å delta på heimebane under det nye sykkelrittet Hammer Series i Stavanger og Sandnes, som blir sykla i slutten av mai 2018.

Demensaksjonen 2017

- Ta godt imot oss!

Klasse 10A ved Stranda ungdomsskule oppmodar strandarane til å ha godt med kontantar når dei i helga kjem på døra.

Sunnylven

Sunnmørsstemne i helga

Hellesylt Ungdomslag arrangerer Sunnmørsstemnet for barn i helga.

Kommunestyret

Ny viltnemd i Stranda

Kommunestyret i Stranda vedtok i ettermiddag samrøystes ny viltnemd.

Sjukefråværet andre kvartal 2017

Stabilt sjukefråvær i fylket

Forvaltningsplan for rovvilt

Vil ha bort jerven