Konduktør på nattoget dømt for å tafsa på passasjer

Ein mann som jobba som konduktør på nattoget mellom Oslo og Trondheim er dømt for å ha tafsa på ein kvinneleg passasjer to gonger.
innenriks

Mannen er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i 90 dagar, skriv Adresseavisen.

Hendingane mannen er dømt for skjedde i november i fjor. Ei kvinne i 20-åra reiste saman med kjærasten sin. Dei hadde sitteplassar, men kvinna følte seg dårleg og gjekk for å finne seg vatn i kafévogna midt på natta. Der møtte ho konduktøren, som tilbaud henne å oppgradere til sovekupé.

Ifølgje dommen blei konduktøren med kvinna inn i sovekupeen og tok på henne der, trass i tydeleg beskjed frå kvinna om at ho ikkje ville dette. Kvinna la seg etter kvart til å sove aleine, men vakna igjen nokre timar seinare av at konduktøren igjen tok på henne.

Mannen nekta straffskyld i retten, men har i stor grad stadfesta det faktiske hendingsgangen.

NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby opplyser til Adresseavisen at NSB ser alvorleg på hendinga og at mannen ikkje lenger jobbar som konduktør.

(©NPK)