Ulf Leirstein trekkjer seg frå begge verv i Frp

Ulf Leirstein trekkjer seg frå verva som parlamentarisk nestleiar og justispolitisk talsmann i Framstegspartiets stortingsgruppe.
innenriks

– Det har den siste tida vore eit enormt medietrykk. Eg går ikkje god for alt som blir presentert, men eg erkjenner å ha utvist dårleg dømmekraft og gått over streken, seier Leirstein i ei fråsegn til NTB fredag kveld.

– Derfor vel eg no å trekkje meg frå verva mine som parlamentarisk nestleiar og justispolitisk talsmann i Framstegspartiets stortingsgruppe. Dette gjer eg for å skåne familien og partiet, legg han til

Leirstein innrømte og beklaga onsdag upassande oppførsel. Bakgrunnen var opplysningar NRK formidla om at Leirstein i 2010 sende e-postar med pornografisk materiale til unge gutar som var aktive i ungdomsorganisasjonen FpU.

Framstegspartiet hadde torsdag eit kort møte med kjelda til opplysningane. Partiets organisasjonsutval skal no behandle Ulf Leirstein-saka, og kjelda til opplysningane har sagt seg villig til å samarbeide med partiet.

NRK kom fredag med detaljar om tekstmeldingar Leirstein skal ha sendt til ei kvinne der han har foreslått sex med ein då 15 år gammal gut. Ifølgje kanalen skal Leirstein ha sendt tekstmeldingane til partikollegaen i 2012.

Overfor NRK viser Leirstein til beklaginga han sende ut onsdag.

– Utan å kommentere alt som kjem fram, erkjenner eg at eg har gått over streken, og det beklagar eg, skreiv Leirstein.