Farevarsel om kraftig vind frå kysten Vestlandet til Trøndelag

Meteorologane åtvarar mot full storm enkelte stadar langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene austafjells kan vente svært kraftig vind.
innenriks

Eit stormsenter, som no ligg nordaust for Skottland, bevegar seg mot Norskehavet og Noreg. Meteorologisk institutt åtvarar mot at allereie kraftig vind og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Noreg og sør i Trøndelag vil ta seg ytterlegare opp og kan skape farlege situasjonar.

Allereie torsdag ettermiddag åtvara Sørvest politidistrikt mot flygande gjenstandar som hadde blitt tatt av vinden: - Politiet ber publikum om å sikre lause gjenstandar med tanke på vinden. Vi har mottatt fleire meldingar om båtar som held på å slite seg, trampolinar som flyg i vinden, osv., skriv politiet i ein tweet.

Full storm

På Vestlandet er vindstyrken venta å auke til full storm ved Stad, og til liten storm i fjellet frå Jotunheimen og nordover. Det er venta kraftige vindkast også i låglandet, understrekar Meteorologisk institutt.

Frå torsdag ettermiddag er det venta vindkast på mellom 25 og 35 sekundmeter i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hordaland og sør i Trøndelag.

Vinden på Vestlandet sør for Stad er vente å spakne utover kvelden og skal vere over natt til fredag. Då vil det usedvanleg kraftige lågtrykket bevege seg nordover og gi mykje vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Avlyser brannfare

Samtidig som både væte og vind aukar betrakteleg i store delar av landet, ser det ut til at situasjonen med ekstrem skogbrannfare mange stadar i landet begynner å ta slutt. Både frå Hordaland og Rogaland blir det no meldt at totalforbodet mot grilling blir oppheva: - Brannfaren er kraftig redusert, og frå og med fredag 15. juni opphevar brannsjefen i Bergen totalforbodet mot bruk av open eld ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal, opplyser Bergen kommune i ei pressemelding

– Det vil framleis vere lokalt svært stor skogbrannfare i Trøndelag, Møre og Romsdal og Austafjells. På Vestlandet sør for Stad kjem det mest nedbør, her vil skogbrannfaren vere over i løpet av dagen, skriv Yr i ein tweet.

(©NPK)