Fire Hurtigruten-tilsette innlagt med koronasmitte

Fire utanlandske besetningsmedlemmer frå Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagd på sjukehus i Tromsø med påvist koronasmitte.
innenriks

Skipet skulle segla til Svalbard fredag ettermiddag. Det cruiset blir avlyst, ifølgje ein pressemelding frå Hurtigruten.

To av dei tilsette vart isolerte for fleire dagar sidan på grunn av annan sjukdom, utan symptom på covid-19. Då skipet kom til Tromsø natt til fredag, vart likevel begge rutinemessig testa. Fredag vart dei lagt inn på Universitetssjukehuset Nord-Noreg (UNN).

Skipet er isolert, og resten av dei 160 tilsette om bord vil bli testa.

Nye smittetilfelle

Fredag formiddag vart ytterlegare éin medlem av besetninga innlagt, opplyser kommunikasjonsrådgivar Per-Christian Johansen til NTB.

Like etter klokka 17 opplyste Tromsø-ordførar Gunnar Wilhelmsen (Ap) til TV 2 om at fire personar er smitta av koronaviruset. Ifølgje Wilhelmsen er alle utanlandske statsborgarar.

UNN stadfestar overfor NTB at den fjerde personen òg er del av besetninga på skipet.

Resten skal testast

Skipet ligg for tida ved kai i Tromsø, utan passasjerar om bord. Skipet er isolert, og dei 160 besetningsmedlemmene og alle passasjerar som kom med skipet fredag morgon, er sette i karantene, skriv VG.

– Tryggleiken til gjestene våre og tilsette er Hurtigrutens viktigaste prioritet. Vi har god og løpande kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressursar både lokalt og nasjonalt, seier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Kontaktar alle

– Vi tek òg kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seglingar, for å gi dei informasjon og formidle vidare rådet frå styresmaktene, seier Ege.

Ifølgje Nordlys forlét skipet Tromsø 17. juli med kurs for Svalbard. Hurtigruten opplyser at den neste reisa med skipet er ikkje planlagt før i byrjinga av september.