Helsedirektoratet jobbar for å innføre koronatesting på flyplassar og på grensa

Helsedirektoratet jobbar med å etablere koronatestsenter på grenseovergangar, flyplassar og hamner i Noreg.
innenriks

– Vi er i samarbeid med relevante partar for å etablert testing på sentrale tilkommestader som flyplassar, hamnar og grenseovergangar, seier kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Ho kan ikkje seie når desse sentera blir etablerte.

Bergen kommune opplyser torsdag at ein koronateststasjon blir oppretta på Bergen lufthamn. Teststasjonen skal driftast av Bergen legevakt som allereie har starta førebuingar av dette.

Arbeidarpartiet er fornøgd med tiltaket.

– Arbeidarpartiet er glad for at det no blir jobba med å få koronatesting på dei største flyplassane våre og grenseovergangar, slik vi har teke til orde for. Det hastar med å få dette på plass når vi ser at langt fleire reiser til og frå landet vårt no. Vi må få kontroll på smitta igjen, og dette vil vere eit godt tiltak for å klare det, seier stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland til NTB.

Oslo lufthamn ligg i Ullensaker kommune. Ordførar Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) seier til VG at det er staten, ikkje kommunen, som må stå for utgiftene knytt til dei nye testsentera.

Han skal førstkommande måndag i møte med Folkehelseinstituttet og Avinor for å diskutere koronatestinga på Oslo lufthamn.

(©NPK)