Klubbane brukte 37,1 milliardar kroner i siste overgangsvindauga

Fotballklubbane hadde teke på seg spanderbuksene i overgangsvindauga for sommaren. Det blei omsett for rekordhøge 37,1 milliardar kroner, ifølgje Fifa.
sport

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har brukt overgangsmarknadsverktøyet TMS og rekna ut kor mykje pengar som har blitt brukt på spelarkjøp frå 1. juni til 1. september i år.

Den totale summen blei 4,71 milliardar dollar, noko som svarar til 37,1 milliardar kroner etter noverande kurs.

Det er nesten like mykje som i heile 2016, der det blei brukt 4,79 milliardar dollar til saman på dei to overgangsperiodane.

Klubbane i dei fem største ligaene (England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland) stod for 77,9 prosent av overgangssummane som blei betalt i sommar. Engelske klubbar brukte meir enn dobbelt så mykje som nokon av klubbane til andre land.

Det er likevel overgangen til brasilianske Neymar frå Barcelona til Paris Saint-Germain som slo alle tidlegare rekordar. PSG utnytta frikjøpsklausulen hans og kjøpte Neymar for svimlande 2,2 milliardar kroner.

Dette bidrog til at utlegg for dei franske klubbane til spelarkjøp auka med 250 prosent frå det førre sommarvindauga.

PSG sikra seg også Kylian Mbappé frå Monaco for 1,5 milliardar, men den overgangen er gjort som eit førebels lån for å unngå å bryta det etiske regelverket til Uefa mot økonomisk doping.

(©NPK)