Tor Arne Hetland ferdig i Skiforbundet

Tor Arne Hetland sluttar i Norges Skiforbund. Det kjem fram i ei pressemelding torsdag.
sport

Han og landslagssjef Vidar Løfshus har blitt samde om å avslutta samarbeidet i NSF.

– Eg har hatt tre veldig fine og utviklande år som herretrenar for allroundlaget i Norges Skiforbund langrenn, med gode resultat i både verdscup, Tour de Ski, VM og OL, seier Tor Arne Hetland.

– Stafettgulla i VM 2017, OL 2018 og trippelen på 30 km skiathlon i Pyeongchang er dei absolutt største høgdepunkta. No ønskjer utøvarane andre impulsar og ei anna retning i treningsarbeidet enn den eg står for.

Fleire landslagsløparar uttrykte misnøye med leiarstilen til Hetland etter den siste sesongen.

– Tor Arne har vore trenar hos oss i tre år. Han set tydelege spor gjennom gode resultat og eit glødande engasjement, seier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Med fagkunnskapen og strukturen sin i trenargjerninga bidrog han i aller største grad til dei historiske resultata i OL i Pyeongchang. Etter sesongen fann vi likevel at vi gjer nokre endringar som førte til at Tor Arne ikkje lengre blei ein del av trenarteamet. Vi er no samde om ein sluttavtale som gjer at Tor Arne ikkje lenger er bunden til oppgåver i Norges Skiforbund. Med kvalifikasjonane sine blir Tor Arne heilt sikkert ein ressurs for Ski-Noreg også i framtida.

(©NPK)