FIFA-presidenten: – Det beste fotball-VM nokon gong

FIFA-president Gianni Infantino takkar russarane og russiske styresmakter for det han karakteriserer som «det beste fotball-VM nokosinne».
sport

I ein Fifa-frivilligjakke frå meisterskapen fortalde Infantino på pressekonferansen fredag at suksessen med videodømming og Russlands infrastruktur bidrog til ein suksessfullt meisterskap.

– For nokre år sidan sa eg at dette ville bli den beste verdsmeisterskapen nokon gong. I dag kan eg seia det med endå større overtyding. Eg har opplevd det, og de har opplevd det. Det har vore det beste VM nokon gong, sa FIFA-presidenten to dagar før VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia.

Takkar Russland

I eit møte med Russlands president Vladimir Putin sist veke fortalde Infantino at «heile verda har forelska seg i Russland» under meisterskapen. Ifølgje tal frå Fifa har meir enn éin million utanlandske fans besøkt Russland under fotball-VM.

– Eg trur VM har endra synet til verda på Russland. Alle har oppdaga ein vakker og gjestfri nasjon, som er full av personar som ønskjer å visa at ting som kanskje seiast, ikkje skjer her, sa Infantino til pressa.

Lovpriser VAR

For første gong har videodømming blitt brukt i eit fotball-VM. VAR (video assistent referee system) har kome for å bli, meiner FIFA-presidenten.

– VAR endrar ikkje fotball. Det gjer fotball rein. Det gjer fotball ærlegare og meir gjennomsiktig.

Tal frå det internasjonale fotballforbundet viser at talet på korrekte dommaravgjerder har auka frå 95 til 99,32 prosent etter at systemet blei innført.

– No er det vanskeleg å førestilla seg VM utan VAR. Det har utvilsamt vore ei meir rettferdig turnering trakka vera VAR. Det var det vi ønskte å oppnå, og det har vi gjort så langt, fortalde FIFA-presidenten.

(©NPK)