19 sikta i belgisk kampfiksingssak

Den belgiske påtalemakta har sikta 19 personar i samband med kampfiksingsskandalen som er under opprulling i landet.
sport

Samtidig bekreftar påtalemakta i landet at i alt ni personar sit fengsla i saka.

Tidlegare fredag melde det belgiske nyheitsbyrået Belga at belgisk politi natt til fredag skal ha arrestert fleire i samband med saka.

Onsdag vart det gjennomført 57 politirazziaer i fleire land som følgje av kampfiksingsmistankane i belgisk fotball. 44 av razziaene fann stad i Belgia, og også i Frankrike, Luxembourg, Kypros, Montenegro, Serbia og Makedonia vart det gjennomført aksjonar.

I Belgia slo politiet til mot fleire av dei største fotballklubbane. Blant dei arresterte personane var tidlegare Anderlecht-styreleiar Herman Van Holsbeeck, noverande Brugge-trenar Ivan Leko og fotballdommarane Bart Vertenten og Sebastien Delferiere, ifølgje avisa Le Soir.

Leko er seinare lauslaten, og torsdag fekk han støtte av leiinga i den belgiske storklubben.

– Klubben ser ingen grunn til at den skal avslutte tillitsforholdet med Ivan Leko, verken som menneske eller trenar, opplyste Brugge i ei fråsegn.

Også den kjente fotballagenten og tidlegare sportssjefen i Charleroi, Mogi Bayat, skal ha blitt arrestert i razziaene.

Påtalemakta har tidlegare opplyst at lista over mistenkte i tillegg omfattar styremedlemmer i klubbar, dommarar, ein tidlegare advokat, eit rekneskapsfirma, gullsmedforretningar, trenarar, journalistar og moglege samarbeidspartnarar.

Kampane på nivå to i belgisk fotball i helga blir ikkje spelt som følgje av etterforskinga. Det er landskamppause i toppserien.

(©NPK)