Thingnes Bø vann i sprintopninga

Johannes Thingnes Bø klinte til i sporet og med éin bom vann han den første sprinten til sesongen i slovenske Pokljuka fredag.
sport

Thingnes Bø stakk av med sigeren etter imponerande langrenn og ni av ti fulltreffarar i den første sprinten denne sesongen.

Dermed overtek han leiartrøya i verdscupen framfor Antonin Guigonnat, som tok andreplassen fredag. Franskmannen hamna 16,1 sekund bak Thingnes Bø og 0,3 sekund framfor russiske Alexander Loginov som tok tredjeplassen.

– Det skjer noko med kroppen min når det er verdscup. Eg kjenner det liksom i kroppen når eg legg meg i senga. Ei rar kjensle, sa Thingnes Bø til NRK.

Tarjei Bø kneip fjerdeplassen og 22 år gamle Sindre Pettersen fekk det store gjennombrotet sitt då han gjekk inn til sjetteplass. Henrik L'Abée-Lund vart nummer åtte.

I fjor var det ein nordmann på toppen av pallen i fem av åtte sprintkonkurransar, og med seiane på fredag held fram den gode statistikken for nordmennene.

Martin Fourcade klarte ikkje å følgje opp seiane på torsdag. Franskmannen gjekk sakte i sporet, og med éin bom hamna han heilt nede på 24.-plass, over minuttet bak Thingnes Bø.

Stryningen fekk dermed ein solid revansje etter 7.-plassen i torsdagens 20-kilometer, der Fourcade vann.

Erlend Bjøntegaard skaut tre bom, men enda på 21.-plass. Lars Helge Birkeland skaut ni av ti fulltreffarar og hamna på 25.-plass. Vetle Sjåstad Christiansen bomma heile seks gonger og enda som nummer 78.

Søndag skal herrane i aksjon i jaktstart.(©NPK)