Nestjumboen til toppserien feia ut av cupen

Fart, som er nest sist i toppserien fotball, var sjanselaus i cupkampen mot 1.-divisjonslaget Grei onsdag. Oslolaget vann heile 4–1.
sport

Fart vart dermed det første toppserielaget som forsvann ut av cupen. Johanne Fridlund og Anne Lise Olsen gav heimelaga ei tidleg 2-0-leiing. Marlene Young (straffe) og Olsen auka leiinga etter at reduseringa til Lene Bredesen skapte ny spenning ei kort stund.

Grei, som har berre tre lag bak seg på 1.-divisjonstabellen, er dermed vidare til 2. runde.

Julie Adserø scora heile fem mål då Trondheims-Ørn vann heile 7–0 borte mot Herd. Tina Fremo og eit sjølvmål stod for dei andre scoringane for eit Ørn-lag som er tredje sist i toppserien.

Emilie Nautnes stod for hat-trick då Arna-Bjørnar vann 6–1 over Åsane.

Landslagsstjerne Guro Reiten starta på benken, men kom inn ved pause og scora to raske mål då serieleiar LSK Kvinner vann 5–0 over Høybråten og Stovner. Då hadde Isabell Bachor, Sophie Haug og Therese Sessy Åsland allereie scora for tittelforsvararen.

Marie Hella Andresen var tomålsscorar for serietoar Klepp i 5-1-sigeren over Haugar, medan Natasha Dowie scora to då Vålerenga vann 6–0 borte mot Raufoss. Avaldsnes vann 2–0 over Bryne.

Stabæk er sist på tabellen i toppserien med berre eitt mål og eit poeng på åtte kampar, men mål av Melissa Bjånesøy, Katarina Naumanen og Guro Bergsvand ordna 3-1-siger over leiarlaget til 1. divisjon Øvrevoll Hosle og avansement i cupen.

(©NPK)