Kiel med høge forventningar til Sander Sagosen

Sander Sagosen er på plass i Tyskland etter overgangen frå Paris St. Germain til THW Kiel. Årets handballprofil møter ein tøff liga, meiner Kiel-sjefen.
sport

Den norske stjernespelaren spelte tre sesongar i franske PSG og vann seriegull alle tre åra. No skal han kjempe om nye merittar med den tyske seriemeisteren Kiel.

Administrerande direktør Viktor Szilagyi i THW Kiel både trur og ventar at Sagosen vil spele ei viktig rolle for dei tyske gigantane.

– Sjølvsagt har vi høge forventningar til Sander, som med alle spelarane våre. Vi er overtydde om at Sander og THW Kiel kjem til å passe perfekt saman, og at han direkte vil spele ei viktig rolle i laget vårt, seier Szilagyi til NTB.

Direktøren seier vidare at spelarar ofte startar karrieren sin i Bundesliga og så dreg til heimlege ligaer etter kvart for å spele på eit lettare nivå, noko som ikkje er tilfellet med Sagosen.

– Det spesielle når det gjeld Sander, er at han medvite bestemde seg for å spele i Bundesliga sjølv om han veit kor tøft det er.

Sagosen har hatt fantastisk sesong både i klubb og internasjonalt. 24-åringen tok EM-bronse for Noreg, seriegull i Frankrike og vart kåra til årets playmaker og årets spelar i den franske ligaen. Han vart òg kåra til årets handballprofil av spelarane i den norske eliteserien.

(©NPK)