Opptil 60 menneske drukna då båt sokk i Tyrkia

Opptil 60 personar som blir antekne å ha vore frå Pakistan, Afghanistan og Iran, har truleg drukna i eit båtforlis i ein innsjø aust i Tyrkia.
utenriks

Tyrkias innanriksminister Suleyman Soylu opplyste onsdag at båten sokk då den var i ferd med å krysse Vansjøen laurdag. Vêret i området skal ha vore dårleg.

Tyrkiske styresmakter har sett inn båtar og helikopter i søket etter drukna, men så langt er det berre funne seks omkomne.

Elleve personar er arresterte i samband med tragedien, opplyser Soylu. I tillegg har ein lokal tenestemann fått sparken fordi han lét vere å rapportere om ulykka med det same. Først eit døgn etter vart redningsetatane varsla.

Innanriksministeren seier at mellom 55 og 60 migrantar var om bord i båten, som blir anteken å liggje på 110–120 meters djup. Det blir brukt undervassteknologi for å prøve å lokalisere vraket.

Vansjøen er Tyrkias største innsjø. Den ligg nokon mil frå grensa til Iran. Menneskesmuglarar bruker sjøen for å unngå at papirlause innvandrarar blir stansa i kontrollar langs vegane.

I fjor vart over 200.000 afghanarar og 71.000 pakistanarar arresterte i det dei prøvde å krysse landet, men talet har sokke i år som følgje av koronapandemien.

I første halvdel av 2020 kom rundt 30.000 afghanarar og pakistanarar til Tyrkia, ifølgje innanriksdepartementet

I fjor drukna sju migrantar, medan 64 andre vart redda då ein båt kantra i innsjøen.

(©NPK)