Avtagende bevegelser

Kan flytte heim igjen

NVE melder om at det har vært flere små skred ved fjellpartiet Mannen .

Heim Beboerne under fjellet Mannen har fått flytte hjem, igjen.  Foto: NVE

Nyhende

På bakgrunn av avtagende bevegelser i Veslemannen og værprognoser om lite nedbør i nærmeste tid har NVE besluttet å sette ned farenivået til gult, skriver NVE i ei pressemelding.

Mindre nedbør

- Siden i morges har bevegelsene i fjellpartiet fortsatt å avta, i takt med at nedbøren har avtatt. Det registreres nå en hastighet i øvre del på 70 mm/d og i nedre del 3-4 mm/d. Til forskjell fra i dag morges er også bevegelsene i nedre del avtagende, sier geolog Lene Kristensen i NVE.

Det kom totalt 52 mm nedbør i går og i natt, det regnet kraftig med omkring 7 mm/t i går kveld.

Mindre skred

- Hastigheten i øvre del av Veslemannen akselererte som følge av dette fredag kveld og kom opp i 400 mm/d. Det gikk mange mindre skred i området fra 21.00-24.00 i går kveld, sier Kristensen.

Ved gult farenivå publiserer NVE dagsrapporter én gang daglig.


Pressemelding fra politiet:

Politimesteren i Møre og Romsdal opphever ferdsels- og oppholdsforbudet under fjellet Veslemannen i Rauma kommune.

Politiet har opphevet sperringene.

Beboere på gårdsbrukene som ble evakuert fra området kan flytte tilbake og fritidsboliger i området under fjellpartiet kan tas i bruk igjen.  Forbudet som gjaldt togtrafikk oppheves også slik at Raumabanen kan gjenoppta normal trafikk.

Evakueringen ble iverksatt fredag 10. august 2018 etter hjemmel i Politiloven § 27.  Lørdag 11. august 2018 kl 14.00 besluttet NVE å sette ned farenivået fra rødt til gult..