Skaper allereie problem

Stormsenter på veg mot norskekysten

  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Nyhende

Eit stormsenter er venta å treffe norskekysten fredag og vil gi kraftige vindkast i store delar av landet. Uvêret byd allereie på problem.

Store nedbørsmengder og mykje vind har ført til innstilte ferjer, stengde fjellovergangar og overfløymingar fleire stader.

Når stormsenteret treffer kysten fredag, vil store delar av landet oppleve kraftige vindkast, og det vil bli utfordrande vêr i fjellet, skriv Meteorologisk institutt.

For ei rekke stader er det derfor sendt ut farevarsel både for sterk vind og mykje nedbør.

Den sterke vinden vil halde fram utover laurdagen, ifølgje meteorologane.

I Rana i Nordland jobbar sivilforsvaret torsdag formiddag for fullt for å berge ei ny strekning av fylkesveg 12 frå å renne ut, skriv NRK.

På Helgeland kan det enkelte stader komme opp mot 80 til 90 millimeter nedbør fram mot midnatt, seier meteorologane til kanalen.

Oppmodar til å sikre lause gjenstandar

Lenger sør, særleg langs kysten, blir det meldt om sterk vind, og politiet oppmodar allmenta til å sikre lause gjenstandar.

I Bremanger kommune har vindkast på 37 meter i sekundet ført til at Rugsundbrua er stengd, men ifølgje Vest politidistrikt er det fleire som trassar forbodet og kryssar brua likevel.

Torsdag kan låglandet i Nordfjord, Sunnmøre og i Romsdal få sterke vindkast på opptil 33 meter i sekundet, og det er òg venta sørvestleg full storm i fjellet.

Opptil 35 meter i sekundet fredag

Fredag er det venta kraftige vindkast på opptil 35 meter i sekundet på Vestlandet sør for Stad.

Også langs kysten av Agder vil det blåse greitt fredag, med lokale vindkast på opp mot 30 meter per sekund.

I fjellet i Sør-Noreg er det torsdag, fredag og laurdag venta snøfokk på grunn av sterk kuling, til dels liten storm og periodar med snø.