Sander Sagosen frå PSG til Kiel

Sander Sagosen stadfestar at han forlèt franske PSG sommaren 2020. Neste stopp blir den tyske storklubben Kiel.
sport

Det var avisa Flensborg Avis som fredag var først ut med å melde om intensjonsavtalen handballstjerna har skrive.

– Eg har lyst til å prøve Bundesligaen, og eg har lyst til å gjere det før eg blir for gammal, siger 23-åringen til TV 2.

Sagosen blir Kiel-spelar når den noverande kontrakten hans med PSG går ut sommaren 2020.

Han signerer ein treårsavtale med den tyske giganten, som ligg på 2.-plass i den tyske ligaen, fire poeng bak Flensburg-Handewitt.

– Kiel satsar enormt. Dei skal igjen bli best i verda, og det har eg lyst til å bli med på. Det er stor interesse for handball i byen. Klubben har bra spelarar no, mange gode unge, og det blir endå betre. Eg har lyst til å vere med på å få dei tilbake i toppen. Eg har lyst til å vinne Bundesligaen, held Sagosen fram.

Flensborg Avis skriv vidare at Flensburg-Handewitt var ein av favorittane til å signere Sagosen, men nordmannen valde til slutt Kiel. Den tradisjonsrike tyske klubben har vunne Champions League tre gonger og leiger no gruppa si i EHF-cupen.

Avisa melder òg at ein av årsakene til klubbytet er at kjærasten Hanna Bredal Oftedal skiftar beite frå Issy Paris til danske Silkeborg kommande sommar.

– Vi blir jo uansett buande frå kvarandre, men eg reknar med at vi kjem til å finne godt ut av det så nært som det er mellom Silkeborg og Kiel, siger Sagosen til VG.

(©NPK)