Johaug klar for «Impossible Games»

Therese Johaug blir éin av aktørane når årets koronatilpassa utgåve av Bislett Games blir arrangerte 11. juni.
sport

Det tradisjonsrike stemnet har denne gongen fått namnet «Impossible Games» og blir halde i eit format som er tilpassa virussituasjonen og dei rådande smittevernreglane.

Store delar av noregseliten er på plass på Bislett, og mange av dei spring utradisjonelle distansar. Tysdag er det innkalla til pressekonferanse med fleire av aktørane, og dit kjem òg Therese Johaug.

På kva distanse eller i kva rolle TV-publikummet får sjå langrennsstjerna på Bislett torsdag 11. juni, blir først presentert då.

NTB har vore i kontakt med Johaug-manager Jørn Ernst. Han viser til den tillyste pressekonferansen.

EM i vasken

Johaug skulle etter planen ha sprunge 10.000 meter under friidretts-EM i Paris i sommar, men den planen gjekk i vasken då meisterskapen vart avlyst som følgje av viruskrisa.

Langrennsstjerna tok NM-gull på nettopp 10.000 meter i fjor, og med tida 32.20,86 var ho kvalifisert til å springe same distanse i EM. I etterkant var Dalsbygda-jenta klar på at meisterskapen i Paris var eit mål.

Johaug vart opphavleg invitert til å springe 3.000-meteren under Bislett Games i felt med mellom anna Karoline Bjerkeli Grøvdal. Det var likevel før koronaviruset kolkasta dei opphavlege planane til arrangørane.

No blir Johaug likevel å sjå på Bislett, og tysdag kjem svaret på kva ho skal gjere.

– Det blir ikkje eit tradisjonelt friidrettsstemne, så det må følgje med ei forklaring når vi fortel kva ho skal delta i, seier Bislett-sjef Steinar Hoen til Dagbladet.

Rekordforsøk

Også løparbrørne Ingebrigtsen stiller på pressekonferansen på tysdag om «Impossible Games». Det same gjer Amalie Iuel. Iuel skal møte Isabelle Pedersen til hekkeduell, medan det ikkje er endeleg stadfesta kva distansar Ingebrigtsen-brørne skal springe.

Karsten Warholm har varsla at han skal prøve seg på verdsrekorden på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk, medan Karoline Bjerkeli Grøvdal går til angrep på den legendariske noregsrekorden til Grete Waitz på 3000 meter.

Avviklinga av «Impossible Games» er tilpassa virusrestriksjonane som no finst. For kvar enkelt øving er det nedfelt eit eige sett med smittevernreglar som skal følgjast.

(©NPK)